КОНКУРС ЗА ФИНАНСИРАНЕ НА КНИГИ ОБЯВИ ОБЩИНАТА В ДИМИТРОВГРАД

newbeautyКонкурсна сесия за финансово подпомагане на книгоиздаването обяви Община Димитровград. Ще се финансират печатни издания, поезия и проза на местни автори.

Кандидатите подават документи на Гише 1 в Общинска администрация. Комплектът трябва да съдържа: ръкопис на проекта за издаване; възможности за реализация – финансови и кадрови, привлечени партньори, други източници за финансиране; бюджет на проекта, очаквана подкрепа. Краен срок за кандидатстване – 21 март 2016 г. За повече информация от общината посочват телефони: 0391/ 68280, 68282

5000 лв. общо се отпускат за книгоиздаването в конкурсната сесия. По решение на Общинския съвет, миналата година с 1000 лв. от тях се финансира издаването на алманах с творби на местни автори. Идеята бе на постоянната комисия „Култура, вероизповедания, средства за масова информация“, а творбите за алманаха подбра Дружеството на писателите „Пеньо Пенев“. Изданието бе представено за Дните на поезията, през май. Ще има ли подобна инициатива и тази година,  предстои да се разбере.

baner-wid olea-625-50 banПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук