КОМПЮТЪРНА ИГРА И СОФТУЕР ПРЕДСТАВИХА УЧЕНИЦИ В БАН

Свои авторски разработки в областта на информатиката и информационните технологии представиха пред БАН двама ученици на ПМГ „Иван Вазов“ – Димитровград. Атанас Орманов, от 11 клас, представи двуизмерна компютърна игра, с развлекателна цел. Димитър Джангозов, от 10 клас – софтуерен продукт, който генерира алгоритмична музика по създаден от него модел.

Разработките бяха демонстрирани на Ученическа научна сесия по математика, информатика и информационни технологии, организирана на 24 ноември от Ученически институт към БАН. Сесията се проведе в сградата на Академията, открита от проф. Петър Кендеров. До участие в сесията бяха допуснати авторите, в национален мащаб, на най-успешните разработки, под формата на доклад или постер. Всеки от тях е преминал лятна изследователска школа към Ученическия институт по математика и информатика на БАН.

Двамата димитровградчани бяха водени от преподавателя си по информатика и информационни технологии Снежа Димитрова. Резултатите от представянето им ще бъдат обявени след дни. Авторите на най-високо оценените проекти ще получат награда – право да проведат едномесечен стаж в постоянно научно звено на БАН.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук