Компостери ще предоставя на граждани Община Димитровград – безвъзмездно

Все повече зачестяват случаите в селата и града, в които хората изхвърлят лисна маса до бункерите. Ангажимент на фирмата, извършваща събиране и извозване на битови отпадъци – „Нео Титан”, е да извозва и депонира твърдите битови отпадъци.  Зелената листна маса, треви, клони  и други растителни отпадъци от дворните места не попада в категорията „битови отпадъци”. В тази връзка, с цел опазване чистотата и приветливия вид на населените места, Община Димитровград стартира инициатива, в която ще предоставя компостери в градската среда. На по-късен етап се предвижда да разшири обхвата и да предостави компостери и в другите населени места.

Община Димитровград възнамерява да предостави безвъзмездно на гражданите на Димитровград, включително кварталите на града, компостери за домашно компостиране.

Впоследствие, като втори етап на кампанията, се предвижда предоставяне на компостери и на жителите на останалите населени места в общината.

От 1 януари до 15 февруари 2022 г. жителите на Димитровград и кварталите могат да подадат заявление, за получаването на компостер за домашно компостиране.

За да кандидатстват, гражданите трябва да са собственици на имота, върху който ще разположат компостера, дворното място (незастроената площ) в имота да е не по-малко от 300 кв. м., като регламентът допуска в един имот да се разположи не повече от един компостер.

Желаещите да получат безплатен компостер трябва да подадат заявление по образец с приложено към него копие на нотариален акт, удостоверяващ собствеността на имота от заявителя.

Заявлението може да бъде получено в деловодството на Община Димитровград (бул. „Г. С. Раковски“ №15) или да се изтегли от сайта на Община Димитровград.

Документите се подават лично в деловодството на Община Димитровград на бул. „Г. С .Раковски“ №15, както и на e-mail: [email protected].

Допълнителни подробности за компостирането и защо е хубаво да го правим – на сайта на Община Димитровград, откъдето може да изтеглите и заявлението. Вижте на следния ЛИНК.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук