Комисията за книгоиздаването в Димитровград: Без компромис за издания с недостатъчна стойност

Подадени са седем ръкописа, одобрените за финансово подпомагане – два, на две читалища

Общо седем ръкописа са подадени по процедурата за финансово подпомагане на книгоиздаването в община Димитровград. От тях, одобрени са два, става ясно от протокол на комисията, заседавала на 26 март. Два от одобрените ръкописи са представени от две читалища. Останалите пет са на автори, които няма да получат финанси.

Комисията взе решение да не се финансират компромисно художествени издания с недостатъчна естетическа и литературна стойност, което е само и в услуга на графоманията, се казва в протокола. В него се посочва още, че авторите следва да спазват условията на наредбата.

Сумата от 5000 лева, отпусната по Наредба№41 за реда и условията за финансово подпомагане на книгоиздаването в Община Димитровград, ще бъде разпределена, както следва:

  1. НЧ „Марица – 2008”, с.Райново, за кулинарната книга „Коледна трапеза“ – 3000 лева.
  2. НЧ „Култура – 2002”, за книгата „Признание“ – интимна лирика – 2000 лева.

Няма да бъдат финансирани ръкописите на: Валери Добрев, „Синдром на залеза“ – роман; Леко Леков, „Зад идеалния образ“ – разкази; Величка Петрова, „Дневник на промяната“ – стихосбирка; Жеко Димитров-Жак, „Глътки живот“ – стихосбирка; Гочо Гочев, „Патешка математика“ – стихосбирка.

Комисията бе в състав: Председател – Гроздан Грозев – общински съветник, председател на ПК „Култура, вероизповедания и средства за масова информация” към Общински съвет – Димитровград; Антоанета Шаркова – началник отдел „Хуманитарни дейности” при Община Димитровград; Светлана Николова – старши експерт в отдел „Хуманитарни дейности”; Валентина Костова – организатор в „Култура и вероизповедания”; Живко Русев – учител по Български език и литература; Иванка Данева – поетеса; Живка Шишкова – главен уредник в Дом-музей „Пеньо Пенев“.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук