КОМИСАРСКИ ПАГОНИ НА ТЕНЧО ТЕНЕВ СЛОЖИ РУМЯНА БЪЧВАРОВА

Комисарски пагони на началника на КАТ София – димитровградчанина Тенчо Тенев, сложи министърът на вътрешните работи Румяна Бъчварова. Заповедта за произвеждането му е от 30 март, връчена ден по-късно на Тенев. Ако бъде приравнена към чиновете в армията, комисарското звание отговаря на генералското. До този момент оприличаваният с Брус Уилис Тенчо Тенев бе главен инспектор.

За мен е голяма чест да ме произведат в това звание, защото само директорите на Столичната и Областните дирекции на МВР са комисари. Аз съм единственият до момента от Димитровград, който е получил такова. За мен това е призвание и голяма отговорност. Не, че до този момент е била по-малка, но признанието ми дава сили да се боря още повече с нередностите и да правя добри дела. Това е най-важното, коментира за izvestnik.info комисарят.

Тенчо Тенев е в системата от 1990 г., тръгнал от най-ниското стъпало, за да достигне до най-високото. Започва като редови полицай в димитровградското управление. През 1995 г. е произведен с чин офицер, като малко по-късно работи в техническия пункт на КАТ Хасково. Там изкарва година и половина, после още година в Икономическа полиция. За кратко се връща в областния КАТ, но през 1999 г. се премества в Димитровград като районен инспектор, поради съкращение на длъжност. Година по-късно – до 2009 г., е началник на Охранителна полиция в Димитровград. Оттогава до октомври миналата година изпълнява длъжността заместник-началник на Отдел пътна полиция в КАТ София, след което става и началник на службата.

Димитровград ми е много скъп. Остане ли ми време в почивните дни, винаги се връщам, за да се видя с близки и приятели, сподели Тенев.

Снимка от: monitor.bgПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук