КОМАРИ КАТО ОСИ ЖИЛЯТ ДИМИТРОВГРАДЧАНИ, МОРЯТ ГИ ОТ ДНЕС

контакти

Последният месец, след дъждовете и настъпилото засушаване, се оказа рай за комарите. Дали са повече от предни години не може да се установи. По-големи са обаче със сигурност, почти като оси, правят сравнение някои димитровградчани. На големи групи насекомите се срещат по паркове, междублокови пространства, влажни и усойни места.Правят престоя на хората изключително неприятен, нахлуват също през отворените прозорци на домове и работни места.

За да се облекчи положението, започва пръскане срещу вредителите. Моренето ще стартира от днес и ще продължи още един ден – до 8 май. Ще се извършва дезинсекция срещу имаго и ларви на комари. Обект на пръскането ще бъдат дървета, храсти и зелени площи. Акцията ще се провежда по график късно вечерта. При неблагоприятни е възможно графикът да бъде променен. На 7 и 8 май ще се проведе първи етап от пръскането. През летните месеци ще се извърши четирикратна дезинсекция срещу имаго на комари и двукратна на валжни места срещу ларви. Изпълнител на услугата е пловдивска фирма. За целта тя ще използва препарати Цитрол 10/4 УЛВ и Димилин. Те са с карантинен срок 24 часа, съобщават от общината. 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук