Колко ще ни струва да застраховаме жилището си?

Свикнали сме да мислим за нашия дом като за наша крепост, която да ни дава сигурност и спокойствие и при най-бурните моменти в ежедневието. Затова и често забравяме, че инциденти като природни бедствия, кражби, аварии се случват без предупреждение и често могат да нанесат сериозни вреди на нашето имущество. За да защитим жилището си от всички предвидими и непредвидими ситуации, е добре да сключим имуществена застраховка.

Каква цена ще трябва да заплатим при сключването, можем лесно да разберем, използвайки услугата застраховка на жилище калкулатор, която ще намерим в сайта на IandG Brokers.

От какво зависи цената

Жилищната застраховка няма задължителен характер и затова много хора съзнателно пропускат да я сключат, защото искат да избегнат още един разход. Стандартните цени на полиците се движат между 39.99 и 149.99 лв. Но не трябва да гледаме на цената само като стойност, а като защита, която тя осигурява на нашата къща или апартамент. Освен това добрите застрахователни брокери, като Ай енд Джи, ще ни предложат калкулатор с няколко варианта с различна стойност, от които да изберем.

Цената на услугата се променя според размера и нивото на рисковете, които покрива, като от това зависи – в случай на настъпване на застрахователно събитие – размерът на сумата, която ще получим от застрахователя.

Какво покритие има

Използвайки калкулатор за изчисление на сумата на застраховане на нашето жилище, можем да пресметнем лесно колко ще ни струва направата на полица. Този калкулатор е с предназначение да пресметне цената на домашното имущество на жилищата, като може да се използва както от собственици, така и от наематели, за да защитят собствеността си. Услуга покрива следните застрахователни събития:

  • Наводнение, пожар;
  • Земетресение, свлачище;
  • Необходимост от временно настаняване;
  • Късо съединение, токов удар;
  • Кражба, взлом;
  • Гражданска отговорност към трети лица;
  • Друг вид разходи.

Всички тези случаи могат да настъпят внезапно и макар застраховката да не може да ни върне загубеното или откраднато от жилището ни, ще ни помогне много по-бързо да възстановим загубеното и да си стъпим на краката.

Къде можем да изчислим сумата онлайн

Можем да пресметнем съвсем лесно сумата, която ще трябва да заплатим за застраховката на нашето жилище, използвайки калкулаторът онлайн на IandG Brokers. Там ще намерим няколко предложения с различни нива на покритие, които да разгледаме и преценим кое ни пасва. А след направения избор с помощта на този калкулатор, съвсем лесно можем и да сключим избраната застраховка онлайн – бързо, лесно и удобно.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук