КОЛЕДНИТЕ УКРАСИ УВЕЛИЧАВАТ СМЕТКИТЕ ЗА ТОК, ПРЕДУПРЕДИ EVN

Коледните украси и празнични събития увеличават потреблението в края на годината, а оттам и сметките за ток, напомниха за поредна година на общини и граждани от EVN.

Декември се характеризира с традиционно повишена консумация на електроенергия, особено в празничните и почивни дни. Това се отнася най-вече за битовите клиенти и общинските обекти, където се поставят голям брой украси, с голям брой осветителни тела, уточняват от енергийното дружество.

Оттам са изпратили писма до всички 91 общини, на територията на компанията в Югоизточна България, да обърнат внимание и да следят потреблението. Опитът от предишни сезони показва, че през зимния период се използват обекти с временно предназначение, в които е налице значително потребление на електроенергия.

EVN България обръща внимание на общинските администрации, че допълнителното енергийно потребление в техни обекти ще се отрази в увеличение на количествата изразходвана електроенергия спрямо предишен период. Следейки своето потребление, общините могат да предприемат редица мерки, в случай че желаят да оптимизират разхода си за енергия, като например, да променят времето на ползване на една или друга светеща коледна и новогодишна украса или увеселителен атракцион.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук