КОЛА НАТРЕСЕ ДРУГА, ПЕШЕХОДЕЦ НА КОСЪМ ОТ УДАРА

контакти

[quote]ПОВДИГАТ ТЕМАТА ЗА ПАРКИРАЛИ ДО ПЕШЕХОДНИ ПЪТЕКИ КОЛИ[/quote]

Кола натресе друга в централната част на бул. „Георги С. Раковски“ в Димитровград ранния следобед. Сблъскаха се два Форда – Галакси и Фиеста. Водачът на Фиестата внезапно намали скоростта, за да пропусне човек на пешеходната пътека. В това време неспазащият достатъчно дистанция шофьор на Галаксито удари предния автомобил, което доведе до продължаване на движението му. Късмет имаше възрастен човек на пешеходната пътека. Той се размина от удара и поражения по тялото, отскачайки инстинктивно, разказаха очевидци.

Малко по-късно пристигна патрул на полицията, който да изясни причините за инцидента. Поражения по двете коли почти липсват, с изключение на счупен фар на задния Форд.

Освен недостатъчната дистанция, причина за катастрофата е и влошеното време. Заваля дъжд, който направи асфалта по-хлъзгав.

Същевременно, пешеходци и водачи се оплакват, че много коли паркират непосредствено преди пешеходни пътеки, което ограничава видимостта и за двете страни. Най-зле е, когато спре някой бус… Така е не само с тази пешеходна пътека, но и на много други места в града.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

1 КОМЕНТАР

  1. На бул. Раковски точно срещу сградата на общината,общинарите са разчертали стоянки за такситата в нарушение на ЗДП на разстояние 2-3 м. от пешеходните пътеки.Така в стремежа си да изкарат някой лев в повече,създават реална опасност за пресичащите пешеходци,особено за децата,които не се виждат от спрелите таксита.Таксиджиите казват,че си плащат и за това могат да спират на означените места,полицаите не ги закачат и така до като не пострада някой общинар или детето му.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук