#КОЙ ПОСТРОИ ДЕТСКАТА ПЛОЩАДКА НА БУЛ. „РАКОВСКИ“. ОТКРИХА Я ДНЕС

контакти

Официално открита от днес е детската площадка в Димитровград между блокове с номера 40 и 42 на бул. „Георги С. Раковски“. Въпреки това, пространството отскоро, буквално, вече е превзето от децата. За тях са осигурени различни пособия за катерене, люшкане, спускане и какви ли още не.

За съоръженията на площадката 50 хил. лв. дари „Булгартабак“, което чрез дъщерното си дружество „Табак маркет“, е собственик на павилионите „Лафка“. 5% от тютюневия гигант притежава Делян Пеевски, официално се изясни през август. Той, всъщност, контролира „Булгартабак“ още от приватизацията му, но по документи това е невидимо, писаха при появата на тази информация capital.bg и други издания.

Дейностите по инфраструктурата и изграждането финансира Община Димитровград, поясниха оттам. В договора между Общината и „Табак маркет“, подписан през март 2013 г., няма клауза, с ангажимент за наемателя да строи детска площадка.  Практиката и в други градове с „Лафки”, обаче е дружеството да прави обществени дарения.

Новата площадка в Димитровград има два къта – за деца от 0 до 3 и до 12-годишна годишна възраст, отговарящи на всички съвременни изисквания. Тя се поддържа от Общината, пише на информационна табела. Допълнително са изписани спешни телефони, който да се ползват при необходимост, както и забрани. Те са за кучета, велосипеди, скейтборди и т. н.

Трета поредна година откриваме нещо хубаво и то така, че да се съобразяваме  възможностите си и желанията на хората. През 2012 г. открихме обновения парк пред банка ДСК, миналата година – парка с големия шах, до ул. „Христо Смирненски“. Днес откриваме още едно място, което дълги години имаше нелицеприятен вид, заяви кметът Иво Димов.

Градоначалникът подчерта, че по количествено-стойностна сметка, изграждането на съоръжението на булевард „Раковски“ е 170 хил. лв., но Общината направила всичко възможно да намали цената до 70 хил. лв. Изпълнението е на Общинско предприятие „Благоустрояване“. И освен че 50 хил. лв. дари „Булгартабак“, изграден е и удобен паркинг, безвъзмездно като работа от „Европът“.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

2 КОМЕНТАРИ

  1. КОЙ ПОСТРОИ ДЕТСКАТА ПЛОЩАДКА НА БУЛ. „РАКОВСКИ с парите взети от будалите,дето си купуват билетчета да ги трият и да се надяват да спечелят.Сред тях има и деца.

  2. Не е подходящо място.Защото замърсяването на въздуха от към булеварда е голямо.Нямаше да е зле да има и надпис:Плюенето на слънчоглед и пушенето ЗАБРАНЕНО .Глоба за нарушителите 50 лв.Така общината може спокойно да си върне вложените средства,да си спести средства за следващ подобен проект .Глобите биха могли и да превъзпитат не малкото плюещи слънчоглед и пушещи млади майки.

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук