КОЙ НАПРАВИ СНИМКАТА – КОЛАЖ С ГОЛАТА КАТЯ ПАНЕВА?

Катя Панева - колаж
контакти

[dropcap]В[/dropcap] края на миналата работна седмица нескопосан колаж се опита да покаже гола общинската съветничка от сесийна група „Да за Димитровград“ Катя Панева. Аматьорската снимка бе приложена към реална докладна.

[pullquote_left]СНИМАНЕТО Е ОСЪЩЕСТВЕНО ПРЕЗ ЮЛСКАТА СЕСИЯ ОТ ТАЗИ ГОДИНА. ТОГАВА ПАНЕВА НОСИ РОКЛЯ С ТЪНКИ ПРЕЗРАМКИ[/pullquote_left]

Колажът е аматьорски, но е ясно, че снимката е истинска. Тогава остава въпросът, кой би могъл да я направи? Хипотезата за журналист отпада, тъй като кадърът е запечатан под нивото на банките за седене на съветниците. Следователно може да се направи извод, че е снимано вероятно с телефон. Най-незабележимо е, уж се разглежда нещо или се пише смс например.

Снимането не е забранено на публични пространства. Зложелателят обаче, явно не е искал да го видят с фотоапарат. Колкото и малък да е последният, би бил забелязан от седналите близо хора. От хипотезата е ясно, че версията „журналист“ отпада, оттам отпада и фотапарата. Остава версията за телефона.

Следва мястото на снимането. Очевидно е, че е осъществено от горния ред под ъгъл, вляво на Панева. Краят на банката показва, че воайорът я е ползвал за укритие. Това навежда на мисълта, че човек стоящ именно на това място е свършил работата. Катя Панева заема място на предпоследния ред. На последния са отредени места за граждани и кметове на кметства.

Времето на снимането също може да се конкретизира. Може да се каже, че то е осъществено през юлската сесия. Тогава времето е най-топло и хората ходят с по-леки облекла. Тогава Панева носи рокля с тънки презрамки.

От колажа се вижда, че корекции по ръката не са правени. При разглеждане на кадри от сесията през юни се установява, че общинската съветничка носи блуза със син цвят, която има къс ръкав. Няма как да е от август, тъй като тогава съветниците традиционно не се събраха. Следващите от септември нататък месеци отпадат, защото тогава връхните дрехи са факт. Вариант от миналото лято също не издържа, понеже Общинският съвет се образува през есента на миналата година. Остава снимката да е правена през юлската сесия.

Трябва да се разграничи снимката от колажа. Възможно е и двете да са дело на един и същи човек. Може обаче да се допусне, че са дело на повече от един. Със сигурност трябва да се зададе и следния въпрос: Има ли поръчка за това и кой би могъл да я поиска или е не?

Предстои прокуратурата да си каже думата. Катя Панева е изпратила жалба, за да стане ясно кой стои зад разработката. Чувствам се омерзена! Това е акт, който цели да компрометира не само мен, но и целия Общински съвет, тъй като аз представлявам тази институция, коментира тя.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук