Кой е Димитър Атанасов – новият директор на театър „Апостол Карамитев“?

Новият директор на Общински драматичен театър „Апостол Карамитев“ – Димитровград, както вече стана известно, е Димитър Атанасов.

Димитър Атанасов е на 34 години и е дипломиран магистър по специалността „Артмениджмънт“ от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив.

По професия той е актьор, през последните години част от екипа на Драматично-куклен театър „Иван Димов“ – Хасково. Има значим опит като преподавател по „Актьорство за драматичен театър“ в Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ и Професионалната гимназия за сценични и екранни изкуства“ в Пловдив.

Атанасов спечели конкурса за директор на ОДТ „Апостол Карамитев“, след като получи повече точки от конкурсната комисия, спрямо конкурента си и досегашен директор на театъра Тодор Боянов.

В другия конкурс – за директор на Исторически музей – Димитровград, както писахме, титуляр става Антоанета Станчева, която досега бе временно начело на институцията и бе единствения кандидат за поста.

Антоанета Станчева е с над 30-годишен стаж. Тя е уредник на Градската художествена галерия „Петко Чурчулиев“ в Димитровград, а преди това е била изпълнителен директор на Сдружение ИКАР – Хасково и координатор на проекти. Управленския си опит Антоанета Станчева придобива по време на управлението на Младежки дом – Хасково, където работи почти седем години като негов директор. Владее английски език.

С конкурсите за театъра и музея приключват процедурите за избор на директори в т. нар. културни институции в Димитровград. Такива се проведоха още в Градска библиотека „Пеньо Пенев“, на която директор стана Валентина Терзиева, както и в Общинско предприятие „Детски и младежки център“, където избран за директор бе Евгени Пенев.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук