Кои ще са водачи на листи в район Хасково

контакти

Вече има предварителна яснота кои ще са водачи на листи за район Хасково на парламентарните избори за Народно събрание на 9 юни.

Както на предходните, така и на тези избори, водач на ГЕРБ ще е Делян Добрев. При нареждането на листата на ПП-ДБ вероятно на първо място ще излезе Асен Василев. „Възраждане“ ще оглави Георги Георгиев. ДПС отново ще заложи на Сезгин Мехмед. От структурата на „Има такъв народ“ обявиха, че хасковската листа ще се води от Слави Трифонов. За БСП няма яснота, защото за водач винаги се определя външен за областта човек, обикновено от централното ръководство, по информация отпреди ден на БНР.

Днес същевременно на свое заседание Националният съвет на БСП утвърди листите за изборите за Европейски парламент и 50-о Народно събрание на 9 юни, както и предизборната платформа на коалиция „БСП за България” за парламентарния вот.

Водач на БСП в район Хасково ще е Атанас Зафиров, който ще води и в район Велико Търново. За водач на евролистата на социалистите бе избран Кристиан Вигенин. Следван е от Румен Гечев, Цветелина Пенкова, Вяра Емилова, Филип Попов, Александър Симов и Гергана Алексова.

В действащото към момента 49-о Народно събрание осемте депутатски места от Хасковски регион са разпределени така – по двама от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ, ДПС, по един от „Възраждане“ и БСП. След 9 юни ще стане ясно какво ще е новото разпределение на силите в 50-ото Народно събрание, както и в Европейския парламент.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук