Кои стават депутати от област Хасково?

контакти

Почти сигурно е кои ще бъдат депутати от област Хасково в следващото Народно събрание.

Според предварителната неофициална информация, ГЕРБ ще има 3 мандата, ДПС – 2, „Възраждане“ – 1, „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) – 1.

Мандатите от региона са общо 8. Остава 1, за който не е сигурно коя формация ще го получи. Засега е за БСП, но има вероятност, при крайната обработка на протоколите, да е за изненадата „Величие“.

Към момента излиза, че народни представители за ГЕРБ ще бъдат водачът Делян Добрев, вторият в листата Георги Станков, както и четвъртият в листата Иван Минев, който изпреварва преференциално третия Деян Иванов.

За ДПС депутати ще бъдат водачът Станислав Атанасов и вторият в листата Мюмюн Мюмюн.

От „Възраждане“ депутатското място ще е за Георги Георгиев. Той води и в Кърджали и ако избере да влезе оттам, депутат ще е и втората в листата Венета Стоянова.

За ПП-ДБ място в парламента ще има за водача Асен Василев. Той обаче води и в Пловдив град и ако влезе в НС оттам, депутат ще стане Катя Панева, която пък е и втора в Пловдив област.

Няколко са въпросителните за осмия мандат. Ако той е за БСП, депутат ще стане водачът Атанас Зафиров. Той е водач и във Велико Търново и ако влезе оттам, депутат от Хасково ще стане втората в листата Смиляна Нитова. Ако обаче осмият мандат от Хасково е за „Величие“, към парламента от региона ще поеме Костадин Враджалиев.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук