Кои стават депутати от област Хасково?

8 са депутатските места за 29-и Многомандатен избирателен район – Хасково. По наша информация, мандатите в региона се разпределят на пет формации, както следва: „Продължаваме промяната“ (ПП) – 2 мандата“, ГЕРБ-СДС – 2, ДПС – 2, БСП – 1, „Има такъв народ“ (ИТН) – 1.

Единствената въпросителна е за „Възраждане“. Възможно е партията да получи 1 от мандатите, който да дойде от ДПС. Това обаче е много малко вероятно. „Демократична България“ няма да има мандат от региона на Хасково.

За ПП народни представители стават водачът и вторият в листата Асен Василев и Атанас Атанасов. Василев е водач и в София. Ако избере да влезе в Народното събрание от столицата, депутат от Хасково ще е и третият в листата на партията Ивайло Стайков.

От ГЕРБ-СДС в Парламента ще изпратят водачът Делян Добрев и вторият в листата Георги Станков.

Представители на ДПС ще бъдат Сезгин Мехмед и Мюмюн Мюмюн. Ако единият от тези мандати отиде за „Възраждане“, ще отпадне Мюмюн и депутат ще стане Пламен Пасков, но това, както посочихме, е малко вероятно.

За БСП депутат ще е водачът Владимир Маринов. За ИТН – водачът Силви Петров.

За региона на Хасково няма разместване в листите с преференциален вот. Как в крайна сметка ще бъдат разпределени мандатите, чака се официалната информация от Централната избирателна комисия (ЦИК).

Снимка: БГНЕСПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук