Код ковид: Колко от починалитe и приетите в болници са ваксинирани?

Министерството на здравеопазването обогати с още информация създаденият специализиран раздел за ваксините срещу коронавирусната инфекция в Единния информационен портал за борба с COVID-19.

В раздел „Актуална статистика в България“ гражданите могат да видят какъв е процентът починали със завършен ваксинационен курс от общия брой смъртни случаи както за самия ден, така и за период от 7 или 14 дни. Друга справка показва хоспитализираните лица с COVID-19 съобразно ваксинационния им статус, както и тези, настанени в структури за интензивно лечение…

Данните за последните 14 дни сочат, че от общия брой починали от COVID-19, близо 95% са неваксинирани, малко над 5% – ваксинирани, със завършен ваксинационен курс.

За посочения период над 91% от хоспитализираните са неваксинирани, 8.5% – ваксинирани.

Около 96% са неваксинираните, приети за интензивно лечение, близо 4% – ваксинирани.

1345602 е броят на лицата към днешна дата със завършен ваксинационен курс. По данни към 31 декември 2020 г. на Националния статистически институт (НСИ), населението в България е 6 916 548, което ще рече, че 19.45% са ваксинирани.

Допълнителна информация има страницата на Единния информационен портал – на следния ЛИНК, където са налични данни са отделните статистики в падащото меню.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук