Код „Изкуства“ продължава с джаз и бенефис на маестро Доцо Вътков, корекции в програмата

На Есенния салон на изкуствата гостува изложба от международен пленер в Бодрово

Код „Изкуства“ продължава да важи за Димитровград и общината до средата на ноември, а събитията са част от инициативата Есенен салон на изкуствата.

От 23 до 25 октомври тече 10-то юбилейно издание на Младежки JAZZ фестивал. Включва музикални изяви в ПМГ „Иван Вазов“, ПЕГ „Д-р Иван Богоров“, СУ „Любен Каравелов“ и Клуб на дейците на културата /КДК/. Допълнителни подробности – вижте тук.

Значима проява ще се състои на 2 ноември – концерт бенефис на маестро Доцо Вътков, с участието на Забавно духов оркестър, „Звездните момичета“ и солисти. Мястото – Общински драматичен театър „Апостол Карамитев“, от 18:30 часа, става ясно от обявеното събитие.

От театъра, междувременно, информират, че откриването на изложбата „Прорязващ хоризонт“ на Илиян Урумов, част от Есенния салон на изкуствата, се отлага поради заболяване на художника. Тя трябваше да се състои на 26 октомври от 19:00 часа в „Сцена фоайе“ на институцията, като предстои евентуално обявяване на нова дата.

Друго събитие, свързано с код „Изкуства“, ще се състои в периода 5 – 8 ноември, а именно – творчески портрет на писателя Антон Дончев, като предстои определяне на точни ден и час. Какво още включва програмата – вижте тук.

Същевременно, на Есенния салон на изкуствата  гостува изложбата от поредното четвърто издание международния пленер в село Бодрово. Около 20 картини на автори от Полша, Латвия, Румъния, Македония, Турция, България са подредени в лятната читалня на библиотеката в Димитровград. Пленерът, организиран по инициатива на българо-турски арт център „Сугит“, ръководен от художника Яшарали Тахир, приключи през септември месец.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук