Кодът за пожари остава червен, с предупреждения за силен вятър

За днес кодът за пожароопасност остава червен, с предупреждения и за силен вятър. Огънят по периметъра, между селата Студена и Дервишка могила, община Свиленград, беше овладян още вчера, но през нощта той се е разпалвал няколко пъти и дежурните екипи са работили по потушаването на пламъците, съобщават от Областна администрация – Хасково.

Днес на място са разположени осем противопожарни автомобила на Пожарна безопасност от Хасково, Пловдив и Кърджали, две подразделения на Министерството на отбраната от Хасково и Ямбол и служители на Държавно горско стопанство Свиленград, Тополовград и Харманли. Позиционирана е и тежкотоварна техника на сектор „Специализирани оперативни дейности“ при противопожарните служби в Пловдив и Бургас. Ситуацията остава сложна, съобщи областният управител на Хасково д-р Стефка Здравкова, която работи на терен с институциите.

При необходимост, в пожарогасенето ще се включи и хеликоптер. Патрули на МВР – Хасково ще регулират движението за преминаване в отсечката между селата Студена и Дервишка могила. Съществува опасност пожарът да се разгори наново.  Апелът на областния управител на област Хасково д-р Стефка Здравкова е за повишена отговорност и спазване на всички противопожарни норми при работа на открито.

В местата с пожарите превалявания не се очакват. Такива, кратки, ще има само в западните райони. Температурите ще достигнат 35 градуса. Във вторник и сряда промяна почти няма да има. Така ще се задържи до края на седмицата.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук