Коалиция ПП-ДБ няма да подкрепи правителство с мандат или участие на ГЕРБ

контакти

Всички партии от коалицията „Продължаваме Промяната – Демократична България” са взели решение, че тя няма да подкрепи правителство с мандат или участие на ГЕРБ. Това, цитиран от NOVA, коментира Асен Василев на брифинг на коалицията ПП-ДБ.

„Нашето решение, че няма да подкрепим ГЕРБ с първия мандат е на база ценности. Българските граждани трябва да са сигурни, че когато гласуват за нас, това, което обещаваме – ще го спазваме. Обединихме се, че ще работим по политики с всички партии”, добави Кирил Петков.

Петков допълни, че ако от ГЕРБ не успеят да съберат подкрепа за първия мандат, от ПП-ДБ ще предложат състав на кабинет с втората папка.

Председателят на ДСБ Атанас Атанасов обяви, че решението на Националното ръководство на партията е, че не могат да подкрепят правителство, „кадрувано от Бойко Борисов”. И добави: „Ние сме коалиция на политически партии. Не сме орган за реабилитация или амнистия”.

Съпредседателят на „Демократична България” Христо Иванов потвърди общата позиция на коалиция за първия мандат. „Обединението ни има потенциал”, поясни той.

Какво бе коментирано още може да проследите във видеото:Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук