Коалиция или избори, ясно става на 8 март

контакти

Коалиционното споразумение, което подготвя ГЕРБ, ще бъде представено на партията на 5 март, а на другия ден ще бъде предоставено на ПП-ДБ. Това, цитиран от БНР, съобщи в кулоарите на парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

Той каза, че премиерът Николай Денков и вицепремиерът Мария Габриел ще са приключили с оценките на министрите на 8-и март.

В дните между представянето на споразумението и оценките ще има възможност за разговори по коалиционното управление за целия мандат от излъчена преговаряща група.

И ако на 8-и март се е стигнало до разбирателство, ще се продължава напред. По думите на Борисов, ако не стане така, ще бъде гласувана оставката на правителство и ще се отива на избори.

„Ще има време през тези няколко дни да си сложат бележки, да го преправят да го коментират. Аз ще го оставя тука на преговаряща група и съответно на 8 март, ако сме се разбрали, тръгваме напред. Ако не сме се разбрали, гласуваме оставката на Денков и кабинета и отиваме на избори. Така, както те са казали – на 5 страница“, поясни Борисов.

След като вчера Пеевски и Борисов поискаха смяна на министъра на отбраната Тодор Тагарев заради забавянето на доставката на БТР-ите за Украйна, днес лидерът на ГЕРБ отново го критикува като заяви, че Тагарев не е свършил и една пета от работата си.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук