КОАЛИЦИОНЕН КАНДИДАТ ЗА ПРЕЗИДЕНТ ИСКАТ ЧЕРВЕНИТЕ В ДИМИТРОВГРАД

Коалиционен кандидат за президент искат червените в Димитровград. По-голяма част от социалистите желаят БСП да издигне кандидат-президентска двойка в коалиция с други партии и организации. Това сочи общопартийното вътрешно допитване. То се проведе сред членовете на Левицата в цялата страна, като до дни се очаква да станат ясни обобщените резултати.

468 са членовете на БСП в община Димитровград, по списък. От тях гласували са 403, което е активност от 86,1%. Намерените недействителни бюлетини са 2. Имаше и подвижна урна. Резултатите, вече, са изпратени на „Позитано“ 20, информираха от ОбС на БСП в Димитровград. Оттам не уточниха каква е активността в града и по селата, но посочиха, че по населените места е била по-висока.

337 от гласувалите желаят коалиционен президент. 66 са посочили, че искат БСП да издигне партиен кандидат-президент. Нито един не иска партията да подкрепи кандидат на друга партия или организация. 4 са тези, които допускат подкрепата на независим кандидат, издигнат от Инициативен комитет.

Членовете можеха да посочат и с кои партии е допустимо БСП да преговаря за издигането и подкрепата на общи кандидати. 350 от червените в Димитровград искат коалиция с партиите от Коалиция БСП „Лява България“. За останалите партии резултатите са, както следва: АБВ – 294, „Атака“ – 164, ВМРО – 179, Движение 21 – 288, НФСБ – 132, ДПС – 95, с други партии и организации – 192.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук