КНИГИ ОТ РЪКА НА РЪКА: СЕДНИ И ПОЧЕТИ В ДИМИТРОВГРАД

Дървени къщички за книги бяха монтирани в Димитровград. Такива ще има на пет места в града – на площад „България“, в градинката пред библиотеката, до големия шах, в началото на парк „Марица“ до големия дъб, в парк „Вапцаров“.

Идеята е гражданите, буквално от ръка на ръка, да споделят свои книги. В къщичките могат да се оставят всякакви четива – художествена и специализирана литература, списания и всякакви други издания. Всеки може да вземе, да почете на място или вкъщи и да върне книгата в къщичка по избор. Не е задължително да оставяш, за да вземеш, важното е да върнеш взетото по-късно, коментираха организаторите от Община Димитровград.

Според тях, една такава инициатива ще увеличи позагубения през последните години интерес към книгите. Ще върне удоволствието от реалното разгръщане на хартиените страници. За да стартира кампанията, книги, вече, са осигурени.

Инициативата „Седни и почети“ не е патент на Димитровград. Тя се реализира и в много други градове и набира все повече популярност.

Петте къщички са правени от димитровградската фирма „Гида 91“. За тях и книгите вътре няма да има проблем, при влошаване на метеорологичните условия, коментираха майсторите.

office2 ban



Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук