КНИГИ НА ШКОЛОТО В КРЕПОСТ ДАРИ ЖАРА ПЕНЕВА

С няколко нови книги нарасна библиотеката към ОУ „Христо Ботев“, намиращо се в димитровградското село Крепост. Те са дарение от депутатката от БСП Жара Пенева. Изданията са свързани с изучавани в учлище произведения от българската и световна литература.

126 деца се обучават в школото. 15 от тях завършват първи клас. За всеки първокласник Жара Пенева бе подготвила специален подарък – детска книжка. Депутатката не бе в Крепост, но изпрати поздравителен адрес по повод наближаващия 24 май. Обичайте, ценете и пазете родния български език, защото чрез него вие получавате знание и прозорец към света, се казва в него.

Jara-PenevaВ двора на школото днес се проведе тържество, посветено на Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост. Междувременно, в селото започва XV Национален фолклорен събор „Читалището – храм на българския дух“ и „Празник на черешата“. Програмата предвижда изпълнения на фолклорни състави, а по-късно, от 18:30, предстои освещаване на стенописите на храм „Св.Св. Константин и Елена“, изрисувани безвъзмездно от братята Христо и Панчо Паневи и Владимир Запрянов.    

 

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук