КНИГА НА ВИНОТО ИЗДАВАТ В РАДИЕВО

Трифон Зарезан
контакти

Книга на виното в скоро време ще издадат производителите на напитката в Радиево. Години наред на Трифон Зарезан те попълват дегустационни листове, в които описват качествата на вината през годините – сорт, цвят, вкус, мирис…

През тази 2013-та на 14 февруари самодейците от читалище „Събуждане“ ще претворят ритуала за празника. Ще зарежат лозята в масива по пътя за Бряст. След това ще продължат в центъра на селото. Технолог винар ще дегустира младите вина. Оценките ще бъдат вписани в дегустационните листове, а впоследствие и в книгата.

Свети Трифон ще отбележат заедно читалищата от Каснаково и Добрич. Колективите от „Искра“ и „Нов път“ ще подрежат в лозовия масив „Хаджиюрт“ в землището на Каснаково.

В Меричлери пък ще съчетаят празника на виното и Свети Валентин. Самодейците от читалище „Просвета“ и клуба на хората от третата възраст ще вдигнат чаши за любов и здраве. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук