КНИГА ЗА МЪДРОСТ И ГЕОРГИ ДИМИТРОВ ПРИВЛИЧА КИТАЙСКИ УЧИТЕЛ В ДИМИТРОВГРАД

Избрах да преподавам китайски език в България, защото прочетох философска книга на български автор. Думите в нея ме впечатлиха, след това се сетих, че името на вашата столица е София, което значи мъдрост. В изданието също така се споменава за Георги Димитров. Аз знам, че Димитровград е кръстен на него и това ме привлече да дойда тук да преподавам китайски език на деца и ученици, коментира на пресконференция в Общината Ий Донг Донг.

Той около ден-два е в Димитровград и ще води безплатни уроци. Вече има записани 5-6 групи в някои училища в Димитровград. Инициативата, подета от местната управа, идва от института „Конфуций“, към Великотърновския университет. Същинските занятия, вероятно – ще започнат от края на следващата седмица, като предстои изготвянето на график и определяне на места. Ако има достатъчно желаещи, може да се сформират и групи за възрастни.

Димитровград ме изненада с малките си размери. Така е, защото идвам от големия Пекин, с когото трудно може да се направи сравнение, каза той. Г-н Ий, както обича да го наричат, ще остане в Димитровград за 10 месеца, но може и повече. Според него, не е толкова трудно да се научи китайски. Казва, че 10 месеца няма да стигнат, но по думите му – когато той си тръгне, ще дойде друг негов сънародник.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук