Кмет, служители и граждани джиткаха с триколките, спретнаха и гонка

Кметът на Димитровград Иво Димов и служители направиха демонстрация с електрически триколки днес на площада пред Община Димитровград. Възможност да ги пробват имаха също няколко граждани и деца. Градоначалникът дори за кратко влезе в гонка с велосипедисти по площада, подхвърляйки: Хайде да видим кой се движи по-бързо.

Триколките за администрацията са две на брой, всяка от които струва по 720 лева. Те вече се ползват от общинските служители, за обиколки по обекти през лятото. Ще се съхраняват на първия етаж в Общинска администрация. Вечер ще се зареждат, а през деня ще се карат по предназначение.

Бърз, евтин, екологичен. Този вид транспорт все повече ще навлиза в ежедневието ни. Всяка една администрация трябва да се приспособява към съвременните изисквания, условия и новости, коментира кметът Иво Димов.

Както писахме, еко триколките са с двигател48V, 12AH, 500 безчетков мотор, 48V, 12AH литиева батерия. Максималната скорост е 35 км/ч, с максимално натоварване 150 кг. Пробегът с едно зареждане е 30-35 км, времето за зареждане 5-8 часа… Това е първа видима стъпка на Община Димитровград към този вид транспорт. Предстои изграждането на две зарядни станции за електромобили, както и осигуряването на електровелосипеди за обществено ползване.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук