Кмет и секретар ще четат приказки на малчугани в Димитровград

Кметът на община Димитровград Иво Димов и секретарят Венета Колева ще подкрепят инициативата на Градска библиотека „П. Пенев“ „В чудния свят на приказките”, част от богатата програма с която институцията се включва в Националния маратон на четенето, иницииран от Българската библиотечно-информационна асоциация. Маратонът се провежда в периода 2 април – Международния ден на детската книга и 23 април Международния ден на книгата и авторското право.

На 13 и 14 април, в Детския отдел на Библиотеката, Димов и Колева ще се срещнат с децата от четвъртите групи на детските градини „Пролет” и „Радост”, за да им прочетат любимите си детски приказки. За гостуванията домакините са приготвили интересни книжки с български приказки и приказки на народите.

Маратонът на четенето се провежда за седемнадесета година и има за цел да предложи за публиката атрактивни инициативи, обединени около идеята за насърчаване на четенето и повишаване видимостта на библиотеките и утвърждаване ролята им в този процес. Насочено е както към детската аудитория, така и към по-големите читатели, казват от ГБ „П. Пенев“.

Повече информация за програмата на Библиотеката, свързана с Маратона на четенето може да намерите на сайта й: https://biblioteka.dimitrovgrad.bg/?p=3264Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук