Кмет и инвеститор копнаха за старт на „Ритейл парк Хасково“

контакти

Стартира изграждането на търговски комплекс „Ритейл парк Хасково“. На 21 април кметът Станислав Дечев и изпълнителният директор на компанията инвеститор Стоян Колев, в присъствието на официални лица и гости направиха символичната първа копка.

Бъдещият комплекс ще е в  централната част на града, в близост до кръстовището на бул. „Г.С. Раковски“ и ул. ‚Дунав“. Начинанието бе благословено с водосвет.

Инвеститорът в проекта е водеща компания в изграждане и управление на търговски центрове в България, собственик на най – големия ритейл парк в страната.

„Ритейл парк Хасково“ е един от най-очакваните търговски обекти в града и района и се очаква да отвори врати до началото на 2023 г. Търговският парк от ново поколение ще покрива население от над 110 хиляди души и се утвърждава като дестинация за пазаруване с регионално значение. В над 12 магазина и търговски обекти ще се помещават наложени български и международни търговски вериги с известни брандове, които за пръв път стъпват в града, коментираха от Община Хасково.

Според предварителната информация, ще бъдат представени на едно място различни категории стоки и услуги – мода, обувки, аксесоари, спортни принадлежности, стоки за здраве и красота. Ще има спортна зала, офиси за застрахователни и разплащателни услуги, оптика, аптека и други. Ще бъде оформена и зона за бързо хранене.

В комбинация със съседните търговски обекти, които предстои да бъдат изградени, тази и следващата година, Ритейл паркът формира обособена търговска зона с търговска площ над 14 500 кв.м. и 450 паркоместа, Общата отдаваема площ на „Ритейл парк Хасково“ самостоятелно възлиза на около 6500 кв.м.

Инвестицията в „Ритейл парк Хасково“ ще надхвърли 5 млн. евро, а за цялата търговска зона ще бъде над 15 милиона евро. След реализиране на инвестиционните намерения, се очаква да бъдат разкрити над 150 работни места, анонсират от Община Хасково.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук