КМЕТ И ЗАМЕСТНИЦИ ДАВАТ ПРИМЕР В ЕКО АКЦИЯ, ГРАЖДАНИТЕ ПАС

Да изчистим България за един ден
контакти

[quote]НЕ САМО ДНЕС, И НА 12 МАЙ ТРЯБВА ДА ПРОЯВИМ ОТГОВОРНОСТ, ОБОБЩИ ВЛАДИМИР МИТРУШЕВ[/quote]

Кметът на общината Иво Димов и неговите заместници Росен Кузев и Владимир Митрушев, който е кандидат за депутат от ГЕРБ, се включиха в кампанията на БТВ „Да изчистим България за един ден“. Два бяха районите, набелязани за за цели на еко акцията.

Владимир Митрушев почистваше в района на ул. „Емилиян Станев“, стадион „Раковски“ и горичката до жп линиите. Трябва да проявяваме по-голяма лична отговорност към природата, защото без нея няма как да  съществуваме. Реших да се включа в кампанията, защото по този начин показваме, че в наши ръце е да направим нещата по-чисти и приветливи. Макар и за един ден, целта е да дадем добър пример. Това заяви Владимир Митрушев, кандидатът за народен представител от ГЕРБ. Той допълни, че когато пътува, лошо впечатление му прави как хората изхвърлят отпадъци от прозорците на колите. Боли ме сърцето като виждам такива неща, каза още той. Граждани от квартала почти не се включиха в почистването. Откликнаха обаче доста от работещите в общината, които бързо пълниха чували с боклуци.

В почистването на другия район – между последните блокове на квартал „Простор“ и река Марица участваха отново служители от администрацията, начело с кмета Иво Димов. До него бяха заместникът Росен Кузев и секретарят на общината Венета Стоименова. Бяло-зелени блузи облякоха служители в администрацията и  ученици от ПМГ „Иван Вазов“. Както и на другото място, от околните блокове в бригадата се включиха двама-трима човека. Останалите предпочитаха да се радват на ентусиазма от балконите си. Но пък работата вървеше спорно, за кратко време се натрупаха десетки чували с отпадъци, а участниците а отпадъци с настроение и усмивки.  Забелязани бяха и двама общински съветници от ГЕРБ – Мариела Ангелова и Вълчо Митрушев. Други местни парламентаристи из тревите не се видяха. Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук