КМЕТ, ИНВЕСТИТОРИ И НКЖИ УМУВАТ ЗА ЛОГИСТИЧНИЯ ЦЕНТЪР

контакти

Среща с инвеститори и представители на Национална компания железопътна инфраструктура /НКЖИ/ ще проведе утре в София кметът на Димитровград Иво Димов. Те ще дискутират по темата за изграждането на логистичен център и терминал на гара „Север“ в кв. „Мариино“.

Припомняме, че сред основните въпроси е този за коловозите на гара „Север“. Обсъждат се варианти 5 от 10-те коловоза да бъдат предоставени на консорциума, за нуждите на терминала. Той трябва да бъде изграден на парцел от 180 дка, който Общинският съвет взе решение да продаде. Логистичната база ще обслужва транспортирането на стоки към порт Бургас и разпределението им по дестинациите извън България.

Същият ден Иво Димов ще има среща и с изпълнителния директор на Агенция „Пътна инфраструктура“ /АПИ/ Лазар Лазаров. На нея ще се обсъждат ремонтите на пътя Чирпан – Симеоновград, който преминава през димитровградските квартали „Мариино“, „Вулкан“ и „Черноконево“, както и участъка след моста до село Бял извор по пътя Русе – Маказа. Градоначалникът настоява двете отсечки да залегнат в списъка с пътища, които ще бъдат финансирани от Европейската банка.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук