Кмет издига руското знаме, „Вставай страна огромная“ звучи на площада

контакти

Руското знаме, издигнато редом с българския трибагреник и флага на Европа на пилоните пред Общината в Дупница, предизвика скандал, след като бившият депутат от ПП-ДБ, сега общински съветник, художникът Николай Табаков на два пъти го свалил. По нареждане на кмета на града Първан Дангов (БСП) обаче то е поставено отново. Това разказа за БНР Табаков. На площада в Дупница звучали и руски песни в прослава на 9 май – „Вставай страна огромная!“ и др., а на единия от трите пилона се веело знамето на Руската федерация.

Кметът на Дупница Първан Дангов окачи на пилона пред Общината днес руското знаме, редом до българското и това на Европейския съюз. Информацията пред БТА потвърди и самият Дангов, като допълни, че е получил обаждане от Държавна агенция „Национална сигурност“ знамето да бъде свалено.

Флагът обаче на два пъти свалил днес Николай Табаков, общински съветник от „Демократична България“ и кандидат за депутат в предстоящите избори. Втория път го изхвърлил и в близка кофа за смет, защото след първото сваляне, знамето отново било качено на пилона.

Не виждам нищо лошо в това руското знаме да бъде пред Общината в днешния ден, каза за БТА Дангов и допълни, че ние не сме преустановили отношенията си с Руската федерация. Що се отнася до кофата, ще сезирам съответните органи“, каза Дангов.

Действах под афект, плодащът е озвучен със „Ставай страна огромная“, а на пилона пред Общината се вее руското знаме, коментира Табаков, който призна, че на два пъти е свалил днес флага от пилона пред общинската сграда.

На мястото днес следобeд е имало и полиция. От полицията в Кюстендил казаха за БТА, че има подаден сигнал, по който се работи, а за случая е уведомена прокуратурата.

Събитието предизвика отзвук в социалната мрежа. Коментарите са от одобрителни до крайно негативни, свързани с противопоставянето на Деня на победата и Деня на Европа… Кадри от станалото може да проследите във видеото:

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук