Кмет и депутати обсъдиха проблеми и приоритети

Да обсъдят приоритетите и всички значими теми, които засягат гражданите на община Димитровград, покани кметът Иво Димов депутатите от Хасковския избирателен район.

В продължилите повече от час и половина разговори участваха народните представители Лозко Лозев от парламентарната група на „Продължаваме промяната”, Владимир Маринов от „БСП за България”, Мюмюн Мюмюн от ДПС. Включиха се още областният управител на Хасково Катя Панева и председателят на Общински съвет – Димитровград Гергана Кръстева. Поради наложена карантина, народните представители Делян Добрев и Силви Кирилов не можаха да се присъединят към срещата, а ангажименти не позволиха на Младен Запрянов, Георги Станков и Сезгин Мехмед да участват.

Общото изразено намерение е с конструктивен диалог да се търси ефективност при решаването на обществените проблеми. Основните теми, които кметът на общината Иво Димов постави и бяха обсъдени от участниците, са свързани със състоянието на ВиК – Димитровград и очакваното повишение на цената на водата, инфраструктурните проблеми и капиталовата субсидия, повишените цени на тока и газа и произтичащите от това тежести за гражданите. Бяха коментирани още темата за здравеопазването и развитието общинската болница, липсата на денонощна аптека и спешен кабинет в Димитровград.

Областният управител Катя Панева сподели намерението си за осъществяването на подобни работни срещи по всички общини в региона и отправи покана към народните представители за такъв конструктивен диалог и с останалите общини в област Хасково.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук