Кметът с предложение до ОбС за освобождаване от такси за търговците на пазара в Димитровград

контакти

Кметът на Димитровград Иво Димов внася предложение Общинският съвет да освободи търговците на Неделния пазар и Автопазара от таски, за периода, в който двете тържищата няма да работят, заради обявената от Светвоната здравна организация /СЗО/ пандемия от коронавирус, съобщават от Общината.

Според предложението, на предплатилите своите такси, същите ще бъдат приспаднати при следващо плащане. В началото на седмицата, след заседание на Общинския оперативен щаб, бяха въведени мерки за превенция от разпространението на вируса, като една от тях бе затварянето на двете тържища, към които в петък, събота и неделя се стичат клиенти и търговци от цялата страна. Заповедта на кмета за затваряне на тържищата бе издадена на основание препоръките на Националния оперативен щаб и проведено извънрeдно заседание на Министерския съвет на 8 март, както и на основание заповед на министъра на здравеопазването.

Във връзка с въведеното ограничение и преустановяване на работата на Неделен пазар и Автопазар, предлагам търговците да бъдат освободени от заплащане на съответната такса за периода, през който Пазарите не работят, на основание издадена заповед на кмета на общината„, казва в мотивите си Иво Димов към съветниците. Предложението на кмета за решение от Общинския съвет гласи:

  1. Общински съвет – Димитровград дава съгласие физическите и юридическите лица, ползващи места, върху които се организират пазари и тържища от ОП СПИОПТ  (Неделен пазар и Автопазар), да бъдат освободени от заплащане на такса през периода, през който Пазарите не работят, на основание издадена заповед на кмета на общината във връзка с обявеното от СЗО разпространение на коронавируса  за пандемия.

2. На предплатилите за съответния период, сумите да бъдат приспаднати от следващото им плащане.

  1. Възлага на кмета на общината и ръководството на ОП СПИОПТ осъществяването на всички дейности, необходими за правилното и законосъобразно изпълнение на процедурата.



Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук