Кметът на Хасково с отрицателен тест за коронавирус, остава под карантина

Ясен е резултатът от теста на Станислав Дечев за коронавирус. Той е отрицателен, информира директорът на  Регионалната здравна инспекция д-р Соня Димитрова. На кмета на Хасково обаче ще бъде връчено предписание за поставяне под карантина за 14 дни. Това допълниха от РЗИ, като уточниха, че към момента от тестваните няма отчетен положителен резултат за Covid-19.

На кмета Дечев се наложи да се тества, след срещата му с Григор Димитров на 16 юни в Хасково, от когато започва да тече и карантината, под която е поставен. С пост в социалната мрежа той потвърди за отрицателния PCR тест и написа:.. Случващото се през последните дни показа за пореден път, че няма застраховани срещу вируса. Заразата е коварна и безпощадна. Тя не подбира кого да порази, в това число и нашите любимци, какъвто безспорно е Григор Димитров. От цялото си сърце му пожелавам бързо възстановяване и скорошно завръщане в големия спорт! И до нови срещи в Хасково…

Преди ден Гришо сам съобщи, че е заразен с коронавирус, като преди това, на кортовете в Хасково се срещна с почитатели, даде и брифинг… Днес, пък, бе свикано спешно заседание на областния кризисен щаб в Хасково. На него бе взето решение всички, които са имали директен контакт с Григор Димитров по време на престоя му в Хасково, да бъдат разпитани от епидемиолози на РЗИ, след което по преценка на здравните власти, да бъдат поставени под карантина. От областния кризисен щаб бе посочен и горещ телефон –  0879298883… За всички останали лица, които са наблюдавали тренировката на Григор Димитров, но не са се срещали с него в директен контакт, се препоръчва да носят лични предпазни средства и при наличие на симптоми, да се свържат с общопрактикуващите лекари.

В медийното пространство се появи информация, че треньорът на Григор – Кристиан Гро, също е дал положителна проба за коронавирус. С положителни проби са още тенисистът Борна Чорич и един от треньорите на Новак Джокович – Марко Паники. Това стана покрай тенис турнира „Адриа тур“, организиран от Джокович. За сърбина информацията е, че е отказал да се тества в Хърватска, където турнирът продължи, като заявил, че ще го направи, след като се прибере в Сърбия.

Към момента не е ясно къде се е заразил Григор Димитров – дали в Сърбия в Хърватия или някъде другаде, за да се разбере дали при посещението си в Хасково е бил с вируса. Ясно е само, че се е тествал в Монако и резултатът е бил положителен.

Снимка от фейсбик страницата на Община ХасковоПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук