Кметът на Хасково отново инициира кампания „Език свещен…“

Кани всички, които тачат българското слово да споделят любими български стихотворения

Кметът на община Хасково Станислав Дечев за поредна година инициира кампанията „Език свещен…“ Тя е посветена на 24 май-Ден на българската просвета, култура и писменост!

Кампанията „Език свещен…“ започна през 2018 година. От тогава всяка година в навечерието на най-българския празник – Денят на българската азбука и книжовност-24 май, Станислав Дечев призова всички да споделят в социалните мрежи любими български стихотворения, посветени на България, българската писменост и език, и на първоучителите светите братя Кирил и Методий.

От днес до празничния 24 май на фейсбук-страницата на община Хасково ще публикуваме по едно българско стихотворение. Идеята е да си припомним свещените слова на великите български поети. Да направим празнично шествие с думи, възпяващи България, българската азбука и богатия ни език, история, традиции, вяра и дух на българина.

Кметът на Хасково Станислав Дечев се обръща с призив към всички учители и ученици, родители, просветни и читалищни дейци, журналисти, към всички, които тачат българското слово да се включат в кампанията „Език свещен…“ и да споделят своите любими български стихотворения.

Нека дните преди 24 май да бъдат дни на българската памет, гордост и самосъзнание! Нека покажем, че силата на българския дух е несломима и заедно можем да продължим напред, независимо от трудностите!

КЪМ РОДИНАТА

АТАНАС ДАЛЧЕВ

Не съм те никога избирал на земята.

Родих се просто в теб на юнски ден във зноя.

Аз те обичам не защото си богата,

а само за това, че си родина моя.

 И българин съм не заради твойта слава

и твойте подвизи и твойта бранна сила,

а зарад туй, че съм безсилен да забравя

за ослепените бойци на Самуила.

Да търси, който ще, във теб сполука бърза

и почести, и власт със страст една и съща,

страданието мен по-силно с теб ме свързва

и нашата любов в една съдба превръща.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук