С ШАШЛИК КМЕТЪТ НА ДОБРИЧ СПЕЧЕЛИ КУЛИНАРЕН КОНКУРС

Коледна трапеза
контакти

[dropcap]К[/dropcap]метът на село Добрич Марин Маринов взе първо място в кулинарния конкурсКоледна трапеза“. Той завъртя на скарата апетитен шашлик от свинско месо и ароматни подправки, което накара журито да го обяви за първенец. То беше в състав от майсторите-готвачи Иван Богданов, Иван Иванов и Дияна Господинова. Второто място заеха самодейците от читалище „Просвета“, село Крум, със сладка баница и пита. На трето – Христина Тенева, която беше изпекла пай с тиква.

Марин Маринов участва и в качеството си на председател на читалище „Пробуда“ – Добрич. Той бе единственият готвач, който приготви ястието си на място. Всички останали бяха сготвили предварително.

В „Коледната трапеза“ участваха 35 кулинари, с 63 ястия. Тя се проведе на пл. „България“. В надпреварата се включиха граждани и самодейни колективи от селата в общината. Интересът беше голям и вкусните гозби бързо започнаха да свършват. Това даде надежда, че догодина инициативата може пак да се проведе.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук