КМЕТЪТ НА ДИМИТРОВГРАД ПРОТИВ ПОЛИЦЕЙСКА ОХРАНА ЗА СПЕШНИТЕ ЕКИПИ

Несъгласие с идеята на здравния министър Петър Москов екипите на Спешна помощ да отиват с охрана от полицията в ромските махали изрази кметът на Димитровград Иво Димов. В събота той ще бъде в Министерството на здравеопазването, където въпросът ще се разисква.

Според мен, не трябва да има охрана, защото трудно може да се реализира. Когато патрул на полицията тръгне към ромската махала, в същия момент може да стане нещо сериозно, което да затрудни органите на реда. Кое е по-важно в такъв случай? По-скоро трябва да се помисли за драконовски мерки, по-сериозни санкции, дори затвор. В крайна сметка, става дума за самосъзнанието на хората, коментира градоначалникът. Той допълни, че към момента няма информация за инциденти или напрежение в димитровградския кв. „Изток“.

Идеята на здравния министър за охраната предизвика разнопосочни реакции. Едни искат оставката на Москов, други призовават действията му да бъдат подкрепени. На много места в страната екипите от Спешна помощ застанаха зад исканията на здравния министър.

olea-625-50 ban

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук