Кметът на Димитровград Иво Димов с обръщение към гражданите: Утрешният ден зависи от всеки един

В последните часове на Лазаровден и в миговете преди Цветница кметът на Димитровград Иво Димов отправи обръщение към гражданите. В него градоначалникът благодари за постигнатата до момента дисциплина и отговорност и подчертава, че утрешният ден зависи от всеки един от нас. Ето какво казва той в обръщението си:

Уважаеми съграждани,

постигнахме  до сега много, постигнахме го с дисциплина и отговорност, за което Ви благодаря!

Нека усилията ни не са били напразни, нека лишенията са си стрували.

Утрешният ден зависи от всеки един от вас. Знам, че изкушението е огромно, а опасността ви се струва далечна и нереална. Тя обаче е сред нас и съществува.

Въпреки организацията, която създадохме и мерките, които взехме, имаме нужда от разум и дисциплина , за да минимализираме риска и не позволим заразата да се разпространява.

За това Ви призовавам:

Останете си вкъщи на Цветница!

Не излизайте навън ако нямате неотложна потребност да влезете в храма!

Не ходете на църква!

Помолете се у дома.

Бог е навсякъде! Бог е в сърцето ни, в душите ни, в нас самите!

Утре много хора по служба, съвместно с доброволци ще бдят за вашата безопасност. Не забравяйте, че от утре маските за лице са задължителни.

Нека уважим собствените си усилия за това, което постигнахме заедно!

Вярвам във Вас!

Бъдете здрави!

Димов напомня, че на 12 април – Цветница, всеки желаещ ще може да гледа  празничната литургия от храм „Св. Димитър“ през фейсбук профила на ТВ Димитровград – на следния линк.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук