КМЕТЪТ НА ДИМИТРОВГРАД БЛАГОДАРИ ЗА ПОБЕДАТА В ЧУДЕСАТА НА БЪЛГАРИЯ

контакти

Скъпи приятели, уважаеми съграждани, Димитровград победи в класацията за чудесата на България. Показахме, че можем да сме сплотени. Показахме, че можем да гледаме заедно към онова, което ни обединява. Вие го направихте, защото повярвахте в своя шанс. Убедихте се, че общата сила ни прави успешни и можем да постигнем желаното. Благодаря на всеки един, който загърби за няколко минути личното. Предпочете каузата. Даде своя вот за родния град. Така от личната си страница във Фейсбук кметът Иво Димов, благодари на всички, подкрепили неолитния човек от „Кар дере“ в електронното гласуване „Чудесата на България”.

Находката от село Крум спечели първият етап от надпреварата едва с 96 гласа пред златото на гетите от Омуртагова могила. Трета в класацията остана Солницата на Провадия. 107 000 българи са се включили в гласуването. От тях за Неолитния човек вот са дали 32 393 човека или 30,34% от всички. 30,15% е подкрепата за Златото на гетите от Омуртаговата могила край Исперих. За Солницата, датирана на около 6 500 години са гласували 20 448 човека или 19,15% .

Следващите 10 чудеса, продължаващи във втория тур са храмът на Кибела в Балчик, античната куполна гробница в Поморие, Мегалитния комплекс край село Татул, тракийската гробница в хасковското село Александрово, мощите на Йоан Кръстител, дворцовата църква на цар Симеон във Велики Преслав, термите на Деултум, находките в центъра на София, храмовете на одрисите в Старосел и най-ранният хански дворец в Плиска.

Стартът на втория етап от националното електронно гласуване ще стане на форум следващата седмица в победителя на първи етап – Димитровград. Имейли за втория ще се пускат до края на октомври, когато на специална церемония ще бъдат обявени 10-те археологически „чудеса”, с които българите се гордеят най-много.

Сегашната победа е само първа стъпка. Предстои ни още една трудна битка с историята. Сигурен съм, че заедно ще я спечелим. Вярвам, че и на финалния тур, Димитровград ще спечели! И тогава ще можем гордо да кажем: Това е наша победа, завършва посланието си в социалната мрежа Иво Димов.

Целият текст – тук: https://www.facebook.com/dimov.bg?hc_location=stream

Гостувате ли в Димитровград, изберете  хотел СЛАВЯНИ: www.hotelslavjani.com

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук