КМЕТЪТ НАВЪРШИ ЕДНА ГОДИНА, НАПРАВИ ОТЧЕТ

Иво Димов
контакти

Една година от встъпването си в длъжност отчете кметът Иво Димов. По този повод той направи отчет за свършеното през този период.

Проектите, които се изпълняват до момента от община Димитровград, са десет. Към тях се включва ремонта на околовръстния път и жп надлеза. Общата им стойност е 14 млн. и 554 хил. лв. Шест са одобрените проекти с процедури за избор на изпълнител. Тяхната стойност е 8 млн.  367 хил. и 100 лв. Следват проектите с предстоящо подписване на договори за безвъзмездна финансова помощ, към които за канализацията на десен бряг. Те възлизат на14 млн. 65 хил. и 500 лв.

Сумарно всичко е 36 млн. 987 хил. лв., което е с 9 млн. повече от бюджета на общината. За година той е около 28 млн., отчете градоначалникът.

За мое огромно съжаление нещата в Общинския съвет не се случват както бих желал. Гласуват се постоянно разходи и няма ясни приоритети и рядко се стига до консенсус. Възложих на служителите от администрацията да изкарат всички докладни, за да се види кои са за разходи и да направя равносметка. Мисля, че към този момент общината стои стабилно. Няма да допусна милиони левове задължения като дефицит накрая на годината, дори и с риска да не изпълня тези решения, които са приети. Ще направя всичко възможно бюджетът да бъде прецизен, балансиран и дефицитът в края на годината да бъде в рамките на допустимите 3%, завърши Димов.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук