Кметът към опозицията в ОбС: Една добра дума няма ли да кажете? Евала, г-н кмете, каза опозицията

С разговори за клозети, тоалетни и WC се весели Местният парламент

контакти

Очаквам, поне един път, да кажете някоя добра дума, не към мен, а към Общинска администрация. В последно време и в години назад имаше целеви средства издействани от държавата за ремонти на пътища, за спортната зала, сега за зеленчуковото тържище… С този призив кметът Иво Димов се обърна към опозицията в ОбС. Каза ги покрай точката за Бабин пазар, по която се прие изменение на плана на улична регулация, във връзка с проекта, който ще се реализира там. Една блага дума да чуя. А когато има критика, тя да е градивна, допълни градоначалникът.

Евала, г-н кмете, за пазара! Браво! Така отговори, от името на опозицията, общинският съветник от „Да за Димитровград“ Мартин Колев. И продължи с въпрос: По същество, да попитам, на зеленчуковия пазар клозет предвиден ли е? Питам, най-вече, заради търговците, поясни той.

Предвидена е тоалетна, WC. Клозет не е предвиден. Мъжка и женска тоалетна е предвидена, с административна сграда. Плочките не знам още какви ще бъдат, с нотка на шега отговори кметът.

Излишно е да се казва, че в този момент веселие обхвана местните парламентаристи. Това накара мнозина от тях да забравят язвителните изказвания, които съпътстваха приемането на бюджета, по-рано на заседанието.

Междувременно, бе обяснено, че след изместването на търговците от Бабин пазар на улицата до бившата Билла, ще ползват химически тоалетни. Както писахме, ще останат на посоченото място, докато тече ремонтът на сегашното зеленчуково тържище. Предстои Общинският съвет да приеме да не плащат такси докато са там. Ремонтът трябва да стартира напролет и по план ще продължи около 200 дни. Малко преди това ще започне и изместването на масите, на мястото за временна търговия.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук