КМЕТЪТ КЪМ КМЕТИЦАТА ЗА ЕДИН ДЕН: АКО ЗНАЕШ КАКВО ТЕ ЧАКА ДНЕС

[quote]С КАФЕ И КУП ЗАДАЧИ ЗАПОЧНАХА РАБОТНИЯ ДЕН ДВАМАТА ПРЕДСЕДАТЕЛИ НА ОБС В ДЕНЯ НА САМОУПРАВЛЕНИЕТО[/quote]

Ако знаеш само какво те чака днес! С тези думи се обърна към ученичката от ЕГ „Д-р Иван Богоров“ Валя Лозева кметът на община Димитровград Иво Димов. Валя ще бъде кметица за един ден на 9 май – Деня на самоуправлението. Иво Димов обясни на младата си колежка, че през деня ще се занимават с оправяне заплатите на служителите, след това ще прегледат проектите, които общината реализира, наред с други текущи задачи. После кметът и кметицата се отправиха към паметника на маршал Толбухин, където положиха венци и цветя в Деня на победата и Деня на Европа. После отидоха в театър „Апостол Карамитев“. С празнична проява там ОУ „Алеко Константинов“ чества 50-годишнина. Сред текущите задачи в петък ще бъдат обиколки из строежите по проектите в града край Марица, като Иво Димов допълни, че денят няма да е никак лек.

samoupravlenie-obshtina-4Със сутрешно кафе и куп задачи започна работният ден в офиса на Общинския съвет. Председател на ОбС за един ден ще бъде Красимир Грудев, от ПГХХТ „Проф. д-р Асен Златаров“. Той бе посрещнат от Стефан Димитров. Първата задача, която той му постави, бе да прозвъни на общините в областта и да се информира за таксите, които се заплащат на зеленчуковите пазари. Причина за това е готвено предложение за промяна таксите на Бабин пазар. Следващата задача за Красимир бе да подготви кратко поздравително слово за годишнината на ОУ „Алеко Константинов“. Двамата предвиждат посещение в църквата в Каснаково, за да видят докъде са ремонтите на храма. Преди това ще има и пресконференция…

Общо 8 ученици заемат различни постове за един ден в общината в Деня на самоуправлението. Те са от ПГХХТ „Проф.д-р Асен Златаров”, ЕГ„Д-р Иван Богоров” и ПМГ „Иван Вазов”. В събота, когато се отработва един от почивните дни, служителите в администрацията за един ден отново ще бъдат на своите постове. Тогава ще направят равносметка за наученото.   Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук