КМЕТЪТ ИСКА ОСТАВКАТА НА Д-Р НАКОВ

МБАЛ Света Екатерина
контакти

[pullquote_right]Болницата е в незавидно финансово положение и може всеки момент да гръмне, допълни той.[/pullquote_right]На провелата се редовна сесия на Общинския съвет кметът Иво Димов поиска управителят на МБАЛ „Света Екатерина“ д-р Здравко Наков да си подаде оставката колкото се може по бързо. Причина е лошото управление на здравното заведение. Той определи като „ала бала портокала“ антикризисния план, който Наков е имал намерение да реализира.

Общинските съветници приеха докладна да се отпуснат 300 хил. лв. кредит на болницата, за да се погаси част от дълга към „Строй ГСТ“ ЕООД, възлизащ на над 600 хил. лв. Те приеха и допълнение към нея, че те ще бъдат изплатени, ако фирмата опрости натрупаните от началото на годината лихви.

По точката имаше доста спорове, последвали публикациите в последната седмица. Общинската съветничка от ГЕРБ Галина Чингарова, която е била юрист на здравното заведение от 2009 до май 2012 г., заяви, че са коментирали казуса с д-р Наков, но той я помолил да се оттегли, тъй като не можел да работи с ГЕРБ. Според думите на Чингарова управителят допълнил, че не трябва да плаща исканата от фирмата сума. Допълнително към това самият Табаков, собственик на „Строй ГСТ“, заявил: На мен ми се каза, че няма да ми се плати, цитира думите му съветничката.

Най-вероятно ще трябва да изтеглим кредит, за да погасим дълга. Водя преговори с Табаков и е възможно да стигнем до споразумение, каза Иво Димов.

Болницата е в незавидно финансово положение и може всеки момент да гръмне, допълни той.

Според общинския съветник от ГЕРБ Вълчо Митрушев болничното заведение заработва най-много на месец 260 хил. лв., а те трябва да са 320 хил. Трябват нови клинични пътеки и лекари, които да ги осигурят.

Част от съветниците предложиха да се инициира извънредна сесия, на която детайлно да се разгледа цялостното състояние на МБАЛ „Света Екатерина“.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук