Кметът Иво Димов: Разковничето е в партньорствата между общините

контакти

Сътрудничеството между общините е ключ към успеха на регионите, заяви кметът на Димитровград и заместник-председател на Управителния съвет на Национално сдружение на общините в Република България (НСОРБ), съобщават оттам. Сдружението на общините организира днес в столицата Встъпителната конференция за общински мандат 2023 – 2029.

Местната власт е онази, която помогна на гражданите и държавата да преминат по-безболезнено през сериозните трудности на последните 3 години. Те ни върнаха доста назад от гледна точка на инвеститорите. Сега е моментът, базирайки се на даденостите, която всяка община има и обединявайки усилията си, да преодолеем възникналите проблеми, коментира Димов.

Темата за индустриалните паркове и зони е особено актуална днес, подчерта кметът на Димитровград и заместник-председател на УС на НСОРБ. Малките общини не разполагат с големи свободни терени и срещат сериозни трудности при осигуряване на необходимата за производствени предприятия инфраструктура. Според него разковничето е в партньорствата между общините.

Индустриалната част между Хасково и Димитровград е пример за такова добро сътрудничество и двете общини обединяват усилията си и за осигуряване на инвестиционни средства за развитие. Като един от най-важните приоритети Иво Димов открои изграждането на водоснабдителна мрежа. Не по-малко важна задача е развитие на комуникациите с бизнеса и облекчаване на административните процедури.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук