Кметът Иво Димов подписва анекс за доставка и монтаж по проекта за подмяна на печките

Кметът на Димитровград Иво Димов подписва днес допълнителното споразумение към договора за безвъзмездна финансова помощ по проект „Подобряване качеството на атмосферния въздух в община Димитровград, чрез подмяна на отоплителни устройства на твърдо гориво с алтернативни форми на отопление“, съобщават от Общината.

Анексът регламентира договореностите между Общината и Управляващия орган, в който са подкрепени същински инвестиционни мерки (доставка и монтаж на отоплителните уреди с екологични източници за отопление), насочени към основен източник на замърсяване с фини прахови частици, а именно – битовото отопление.

В първия етап на проекта бе реализирана разяснителна кампания, бяха проучени нагласите на населението, обследвани на място в домакинствата и изготвени анализи за прилагане на мерките за подмяна на отоплителните устройства. На тази основа се прави обосновано предложение за определяне на параметри на втория етап. Представя се и анализ на остойностяването на дейностите по втория етап от изпълнението на проекта, както и документ (ако такъв е разработен) със средни/пределни цени за отопление за различните алтернативни форми на отопление при подмяна на устройство на дърва и въглища.

Срокът за изпълнение на проекта е 59 месеца, допълват информацията от Община Димитровград.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук