Кметът Иво Димов обяви 2 май за неучебен в община Димитровград

контакти

Кметът на община Димитровград Иво Димов издаде заповед днес, с която обявява 2 май 2024 г. за неучебен ден за учениците от училищата на територията на община Димитровград.

Така учениците ще почиват шест дни по време на Великденските празници, в периода от 1 до 6 май включително, информират от Общинска администрация.

Кметът се възползва от правото си на основание чл. 44, ал.2 от ЗМСМА, чл.105, ал.3 от Закона за предучилищното и училищно образование и във връзка с провеждана профилактика на отоплителните системи в училищата в края на отоплителния сезон.

Междувременно, в средата на седмицата градоначалникът проведе работни срещи с директорите на училища (на снимката) и детски градини в Димитровград.

Основните теми бяха делегираните бюджети на учебните заведения, транспортът на учениците, оптимизирането на разходите и въпроси, свързани с учебния и работния процес.

По-късно кметът на Хасково Станислав Дечев също обяви, че е взел решение да обяви 2 май 2024 година за неучебен ден във всички училища на територията на община Хасково.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук