Кметът Иво Димов във воден поход по Марица: Страхотна емоция и адреналин!

контакти

Кметът на община Димитровград Иво Димов участва в Националния воден поход по река Марица – „Долна Марица 2024“. Над 50 участници, с над 30 лодки поеха днес от село Райново по поречието на река Марица в един от най-живописните маршрути и най-дълъг участък, с дължина 27 км.

Националният воден поход се провежда ежегодно в началото на лятото, като тази година дните на провеждането му са от 5 до 7 юли, включително. Участниците в регата са от София, Варна, Плевен, Хасково, Пловдив, както и индивидуални участници от цялата страна. Сред тях е и седемгодишният Александър Димитров от София, с райновски корени.

Страхотна емоция и адреналин! За втора година се включвам в едно от най-атрактивните събития, които община Димитровград организира – Националният воден поход „Долна Марица ‘2024“. В регатата се включиха над 50 участника с над 30 лодки. Днес плаваме по най-живописния участък по поречието на река Марица – този от село Райново до Харманли (27км.). С нас е и най-малкият участник седемгодишният Александър Димитров… Заслужава си!, сподели кметът Иво Димов.

Организатори на Националния воден поход са Община Димитровград, НЧ „Марица 2008“ и Клуб за воден туризъм – Хасково.

Утре участниците продължават в третия ден от регатата, когато ще изминат участъка от 23 км., от Харманли до Любимец, където ще бъде и закриването на похода.

Вчера участниците имаха и зелени активности, подготвени от организаторите – поставяха къщички за защитени видове птици, сред които е синявицата.

Походът има за цел запознаване с природните забележителности по река Марица в предвидения участък, популяризиране на водния туризъм в района и усъвършенстване на техническите и физически умения на практикуващите воден туризъм.

 Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук