Кметът Иво Димов модератор на встъпителния форум на Сдружението на общините за новия мандат

Приоритетите във взаимодействието с централната власт ще бъде основаната тема

Кметът на община Димитровград и заместник-председател на Националното сдружение на общините в Република България /НСОРБ/ Иво Димов ще бъде модератор на встъпителния форум на Сдружението за общински мандат 2019-2023.

На събитието ще присъстват председателят на 44-то Народно събрание Цвета Караянчева, министър-председателят Бойко Борисов, вицепремиерът Томислав Дончев, министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова, Десислава Танева – министър на земеделието, горите и храните, Нено Димов – министър на околната среда и водите, Красимир Вълчев – министър на образованието и Деница Сачева – министър на социалната политика.

Приоритетите във взаимодействието с централната власт ще бъде основаната тема на работата на форума. Местното икономическо развитие и активната роля на местната власт в него е темата, по която Иво Димов ще разисква с останалите участници във форума. Ще бъде споделен и норвежкият опит от представителя на Асоциация на норвежките местни и регионални власт (KS) Кристиян Ларсон и Нанна Лоока, Изследователски институт на КS.

По-рано през деня Иво Димов ще участва в заседание на УС на Сдружението, на който предстои кметовете да приемат списък на общинските болници в труднодостъпни и/или отдалечени райони, подлежащи на субсидиране по реда на чл. 106, ал. 3 от ЗЛЗ. Другите въпроси, които ще бъдат предмет на дневния ред на заседанието са нови инициативи и текущи проблеми по прилагане на социалното законодателство, както и текущото състояние на процеса по прехвърляне собствеността на общинските язовири на държавата.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук