КМЕТЪТ ЗА ХРАНАТА В ДЕТСКИТЕ ГРАДИНИ: ИЗЛИШНИ СА ПРЕДИЗБОРНИ ЗАИГРАВКИ С ДЕЦА

контакти

Предизборни заигравки не бива и не трябва да има, особено, когато става дума за деца. Така кметът на Димитровград Иво Димов коментира пресконференцията, дадена вчера от председателя на ОбС Стефан Димитров, отнасяща се до намаляване таксите в детските градини.

Аз съм от 15 години в реалния сектор и правя разлика между предлаганите стоки и услуги. Важна е не толкова таксата за детските градини. Важно е децата на Димитровград да получават качествена храна. Има сирене за 2 лв., има сирене и за 4 лв. Ако питате Стефан Димитров, едва ли ще ви каже каква е разликата. Има пилешко за 3 лв. и пилешко за 5 лв. Знаете ли, че по-евтиното е инжектирано с хормони и вода? Как би се отразило то на най-малките, ако го консумират? Много е важен балансът във всичко – и в политиката, предизборна или не, в храната… Работата на добрия мениджър е да предостави качествено обслужване и да свали разходите. Трябва да балансираш между качество и цена, заяви Иво Димов.

Той допълни, че Общината е намалила разходите за детските градини в последните няколко години с повече от 10%. Таксата е фиксирана на 12 лв. на месец, определена от градоначалника като поносима. Присъствието на всяко дете се плаща по 2 лв., за които пари то получава първо, второ и трето ястие.

Общината дофинансира с над 1 млн. детските градини. През последните четири години запазихме таксата, въпреки увеличението на горива, ток, минимална работна заплата. Запазихме качеството на услугата, дори намалихме разходите с 10 на сто, в сравнение с 2008-а, 2009-а, 2010 г., коментира кметът.

Той каза още, че договорът на фирма „Уикенд“ е изтекъл и е обявена малка процедура по Закона за обществените поръчки, която в рамките на 2-3 месеца, ще се подготви. Тя няма да е за 4 години, както предишната, по времето на Стефан Димитров, подчерта Иво Димов.

На пресконференцията Стефан Димитров допусна, че конфликтът между предишния управител на МБАЛ „Света Екатерина“ и Иво Димов, може би, настъпил, когато „Уикенд“ била извадена от предоставянето на хранителни продукти.

Няма нищо общо. Не искам да влизам в такива дебати. Направете си проверка в МБАЛ, лаконичен бе Димов. Той допълни, че последната фирма, зареждала болницата, е „Уикенд“. След това, два или три пъти, са се провеждали процедури за доставчици, но никой не се явил.

На снимката: Иво Димов заедно с малката Анна Мария, по време на откриването на детски кът във фоайето на Общинска администрация

Ban-ODПолезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

2 КОМЕНТАРИ

  1. За това децата ядяха дини от 1.05лв. А те се продаваха на пазара по 0.45 ст.или уикенд имат домашна птицеферма

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук