Кметът Димов и председателят Кръстева си пожелаха разбирателство, диалог и разумни решения

Днес повече от всякога се нуждаем от диалог, от допирни точки и от разбирателство, в името на Димитровград, заяви кметът Иво Димов. Мотото на моята дейност е – Диалог и разумни решения, подчерта председателят на Местния парламент Гергана Кръстева.

Това те казаха на първото тържествено заседание на Общинския съвет, с което се постави началото на новия управленски мандат, поздравявайки новоизбраните общински съветници и кметове на населени места.

Ето и пълните им речи:

Изборите приключиха и като след всеки избор, има доволни и недоволни, удовлетворени и неудовлетворени, спечелили и загубили. Независимо от това кой как усеща резултатите, това е вотът на избирателите и ние трябва да се съобразим с него. Трябва да оценим гласуваното ни доверие и най-важното – да го оправдаем. Днес повече от всякога се нуждаем от диалог, от допирни точки и от разбирателство, в името на Димитровград. Надявам се, че в работата ни ще бъдем водени от една единствена цел – развитието на града ни. В последните години постигнахме много, но и много ни предстои да свършим като задачи и цели. Гарантирам за себе си, че ще продължа да използвам всяка една възможност за финансиране на проектите ни по европейските фондове, по националните програми или чрез помощ от държавата. Гарантирам, че ще бъда прагматичен и ще търся решение за проблемите на всеки един човек, независимо от неговите предпочитания и принадлежност. Гарантирам, че ще остана верен на себе си да се вслушвам в гласовете на недоволните, да търся различни мнения и да подкрепям всяка една конструктивна идея. Нямам съмнения, че с общите ни усилия Димитровград ще продължи да се развива. Това, което трябва да направим, е просто да не губим набраната скорост. Всички ние сме отговорни пред идващите поколения и пред самите нас. Длъжни сме да съхраним и да развиваме общината си и мисля, че това е основната ни цел. Честито на всички! Пожелавам успешен и ползотворен мандат, каза кметът Иво Димов.

Развълнувана съм по същия начин, както през 2015 г. Тогава казах, че да бъдеш председател на Общинския съвет, на първо място означава да си пръв сред равни, защото функцията на председателя е да организира, да ръководи и да представлява, но важен е колективният орган и това е самият Общински съвет, който се състои от всички вас. Важно е колективното решение, с което ние заставаме пред гражданите на община Димитровград, които представляваме. Именно затова искам да кажа, че да бъдеш председател на Общински съвет, е изключителна привилегия, още повече подкрепена от толкова голям брой общински съветници. Освен привилегия, тази длъжност е и изключителна отговорност. Тази отговорност е за личните действия, които аз като човек, жена, майка, съпруга проявявам в ежедневието си и като действия, които проявявам като председател на Общински съвет. За мен беше изключително удоволствие да работя с всички вас, които бяхте членове на Общинския съвет в предходния мандат. Вие знаете, че мотото на моята дейност е „Диалог и разумни решения“. По този път ще продължа и в настоящия Общински съвет. На всички нови общински съветници искам да кажа, че винаги могат да разчитат на моята подкрепа, на моите знания и не на последно място – на екипа, който създадохме в предходния мандат и който с гордост ще подчертая, че е обучен, квалифициран, можещ и приятелски настроен към всеки Общински съвет, сподели Гергана Кръстева.Полезна ли ви беше тази статия?

Благодарни ще сме, ако подкрепите, според възможностите си електронен вестник izvestnik.info. Вашата помощ ще позволи на изданието да остане все така независимо, обективно, честно и почтено към читателите си.

ПОДКРЕПЕТЕ НИ

ОСТАВЕТЕ КОМЕНТАР

Моля, въведете вашия коментар!
Моля въведете вашето име тук